Saab 9-2 X debuteert in L.A.

Saab 9-2X
Saab had de afgelopen zomer al een tekening vrijgegeven van de 9-2 en nu volgt de eerste foto. Op beeld van de achterkant van het nieuwe model moeten we opnieuw wachten.

Saab had de afgelopen zomer al tekeningen vrijgegeven van de 9-2 en nu volgt de eerste foto. Maar op de langverwachte beelden van de achterkant van het nieuwe model moeten we waarschijnlijk wachten tot zijn presentatie in december in Los Angeles.

Vooruitlopend op de autotentoonstelling in Los Angeles zal Saab zijn nieuwe 9-2X half december daar tijdens een speciaal evenement onthullen. De sportieve 9-2X is de eerste Saab met vierwielaandrijving. De auto zal worden gebouwd bij Fuji Heavy Induestries in Japan, de moedermaatschappij van Subaru. De 9-2X is dan ook ook een Subaru in een Saabjasje. Hij staat op de bodemplaat van de Subaru Impreza en heeft de beschikking over twee boxermotoren. De ene is een 2,5-liter met 156 pk en de andere is een 2-liter turbo met 227 pk, die in de Aero geleverd wordt.
De compacte, vijfdeurs 9-2X valt in het segment onder de 9-3 en wordt vanaf de zomer (voorlopig) alleen in Amerika en Canada geleverd.