'Renault wil fusie met Nissan voor bod FCA'

Krijgt Sergio toch zijn zin?

Nissan Juke en Fiat 500L magazine

Renault wil opnieuw gesprekken starten over een fusie met Nissan. Dat moet binnen een jaar gebeuren en is voor de Fransen de eerste stap naar een gezamenlijk bod op Fiat Chrysler Automobiles, meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.

Het vertrouwen dat Renault en Nissan kunnen fuseren is toegenomen nu er een nieuw bestuur voor de al bestaande alliantie tussen de twee is geïnstalleerd. De gevallen topman Carlos Ghosn stuurde ook al aan op een fusie, maar stuitte op weerstand van de Japanners. En Ghosn, die in november in Tokio werd gearresteerd op verdenking van fraude, voerde een paar jaar eerder ook al gesprekken over een samengaan van Renault en Fiat Chrysler.

Fiat Chrysler Automobiles liet onlangs zelf weten open te staan voor een samenwerkingsverband of fusie. PSA Peugeot Citroën toonde daarop al interesse en er zouden ook gesprekken zijn geweest tussen die twee ondernemingen.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.