Renault toont F1-auto van de toekomst

RS 2027 Vision blikt tien jaar vooruit

Renault 2027 Vision Concept
Renault 2027 Vision ConceptRenault 2027 Vision ConceptRenault 2027 Vision ConceptRenault 2027 Vision ConceptRenault 2027 Vision ConceptRenault 2027 Vision ConceptRenault 2027 Vision ConceptRenault 2027 Vision ConceptRenault 2027 Vision ConceptRenault 2027 Vision ConceptRenault 2027 Vision Concept
Renault heeft in Shanghai laten zien welke kant het de Formule 1 graag op ziet gaan. Dat doet het merk met de spectaculaire RS 2027 Vision Concept.

Renault houdt zich druk bezig met de Formule 1. Naast het eigen F1-team levert het ook de nodige techniek voor andere teams, waaronder team Red Bull Racing waar 'onze' Max Verstappen voor rijdt. In de Formule 1 wordt er uiteraard altijd gezocht naar snelle verbetering, maar Renault kijkt alvast maar liefst tien jaar vooruit.

De RS 2027 Vision is duidelijk herkenbaar als een F1-auto, maar een aantal zaken is grondig anders. Zo is de auto een stuk platter van vorm en heeft de coureur een dak boven zijn hoofd. Een glazen koepel - die haast doet denken aan die van een straaljager - beschermt de coureur tegen de elementen.

Dat betekent niet dat we minder zien van de coureur, want als het aan Renault ligt, zien we juist meer van de held acht er het stuur. Zo zijn de zijkanten van het op maat 3D-geprinte zitgedeelte transparant, waardoor de handelingen van de coureur duidelijker te zien zijn. Ook een transparante helm moet ervoor zorgen dat de toeschouwer meer te zien krijgt. Grappig ontwerpdetail is verder de ledverlichting in de neus, waarin we dezelfde vorm herkennen als bij gewone straatlegale Renaults.

Qua aandrijflijn is de uiterlijk 600 kilo wegende auto een verdere doorontwikkeling van wat we nu al kennen uit de Formule 1. Een 680 pk sterke V6 zorgt voor de basiskracht en wordt in de 2027 Vision ondersteund door twee elektromotoren. Die zorgen voor een gecombineerd vermogen van 1.360 pk, dat via alle vier de wielen op het asfalt wordt afgevuurd.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.