Renault Sport verandert in Alpine

Einde 'RS'

Renault Mégane RS Trophy

Renault Sport is al decennialang een iconische naam voor alles wat met snelle Renaults te maken had. Nu eindigt dat tijdperk echter, want Renault Sport wordt omgedoopt tot Alpine.

Het was enigszins te verwachten, maar de sportieve tak van Renault zal voortaan niet langer als Renault Sport door het leven gaan. Alpine, het enkele jaren geleden gereïncarneerde sportieve submerk van Renault, kreeg een steeds prominentere rol en wordt nu ook in naam de vervanger van Renault Sport. Eerder doopte Renault zijn Formule 1-team al om tot Alpine en nu gebeurt datzelfde ook bij de Renaults die de befaamde RS-badge dragen. Geen Renault Mégane RS meer dus, maar een Renault Mégane Alpine, met het logo van Alpine op de plek waar je normaal de dubbele ruitjes van RS zou verwachten.

Het team van Renault Sport, dat werkzaam is in Les Ulis, gaat nu dus op in Alpine en daarmee is Alpine weer een stap groter geworden. De werknemers van het voormalige Renault Sport blijven zich richten op sportieve versies van Renaults, terwijl anderen binnen Alpine zich vooral richten op de auto's van Alpine zelf. Uiteraard zal er ook wisselwerking zijn tussen deze twee verschillende takken.

Eigenlijk is de cirkel daarmee weer rond, want Renault Sport ontstond in 1976 juist vanuit Alpine. Toen werden de raceafdelingen van Alpine en Gordini samengevoegd en onder deze naam geschaard. Onder Renault Sport ontstonden tal van legendarische Renaults, waaronder de R5 Turbo, de Clio V6 en meer recent de Mégane RS Trophy. Een naam met historie verdwijnt dus, al is Alpine dat gelukkig ook.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.