'Renault schrapt komende jaren 5.000 banen'

Kostenbesparing

Renault productie Revoz

Renault moet de broekriem flink aanhalen nu het hard geraakt wordt door de coronacrisis. Om kosten te besparen in de komende jaren, worden er tot en met 2024 naar verluidt 5.000 banen geschrapt.

De corona-uitbraak werpt een brede schaduw over de auto-industrie. Bij diverse merken, waaronder Renault, is het nu alle hens aan dek om het hoofd boven water te houden. Er worden plannen opgesteld om de klappen op te vangen en bij Renault lijkt dat tot een aanzienlijk banenverlies te gaan leiden. De Franse krant Le Figaro meldt dat er tot en met 2024 pakweg 5.000 banen gaan verdwijnen bij het voormalige staatsbedrijf. Renault zou daarbij gedwongen ontslagen zoveel mogelijk willen voorkomen en vooral in willen zetten op het schrappen van banen van mensen die met pensioen zijn gegaan. Al met al moet het bijdragen aan een breder plan voor de komende jaren om € 2 miljard te besparen.

Renault hoopt daarbij ook een flinke kapitaalinjectie vanuit de Franse staat te krijgen. De overheid staat klaar met € 5 miljard om het concern uit de brand te helpen, onder meer onder de voorwaarde dat Renault onder andere haar productplanning herziet en meer op EV's gaat inzetten. De Franse minister van Financiën benadrukte onlangs het belang van deze staatssteun, omdat 'Renault anders kan verdwijnen'.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.