Renault presenteert Clio R.S. 16

275 pk en 260 Nm in conceptuele straatracer

Renault Clio R.S. 16
Renault Clio R.S. 16Renault Clio R.S. 16Renault Clio R.S. 16Renault Clio R.S. 16Renault Clio R.S. 16Renault Clio R.S. 16Renault Clio R.S. 16Renault Clio R.S. 16
Renault heeft het doek verwijderd van een nog extremere Clio R.S. Het beest draagt de naam R.S 16 en is een conceptueel feestvarken dat zijn publieksdebuut tijdens het Goodwood Festival of Speed zal beleven.

Eerder deze week konden we al foto's laten zien van een mysterieuze nieuwe variant van de Clio R.S. Vandaag heeft Renault de auto zelf gelanceerd. De nieuweling is Clio R.S. 16 gedoopt en is helaas nog bestempeld als concept-car.

Met de Clio R.S. 16 viert Renault Sport zijn veertigste verjaardag. Eveneens wordt met de extreme Clio Renault Sport's terugkeer naar de Formule 1 gevierd. Renault Sport meldt trots dat het gele bommetje de krachtigste auto is die de afdeling ooit op de openbare weg heeft gezet.

Onder de kap ligt dan ook een 2.0-liter viercilinder die dankzij een turbo goed is voor 275 pk en 360 Nm. Wie die cijfers bekend voorkomt, moet even bij grote broer Mégane kijken. De vorige Mégane was er als R.S. 275 Trophy-R met dezelfde aandrijflijn. Ook de transmissie en het koelsysteem van dat model zijn in de Clio R.S. 16 verwerkt. Een uitlaatsysteem van Akrapovic moet voor een stevige brom zorgen.

PRIVATE LEASE Renault Clio

Alphabet
Renault Clio TCe 90 Equilibre (5D/5H)
€ 459
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum