Groupe Renault noteert verkooprecord

1,9 miljoen auto's verkocht in eerste halfjaar

Renault Talisman Estate
Groupe Renault heeft in de eerste jaarhelft een recordaantal van bijna 1,9 miljoen auto's verkocht. Dat aantal betekent een stijging met meer dan 10 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Renault zag de verkopen in alle regio's aantrekken.

Renault is ook positief gestemd over de totale verkopen voor dit jaar. In Rusland denkt Renault een groei van meer dan 5 procent te kunnen realiseren, waar het eerder uitging van een groei tot 5 procent. Ook in Brazilië voorziet Renault een verkoopplus van 5 procent. Hier ging het eerder uit van een gelijk verkoopniveau ten opzichte van een jaar eerder.

Naast de eigen merken Renault en Dacia behelzen de groeicijfers ook de verkopen van Lada. Renault heeft een meerderheidsaandeel in de Russische Lada-producent AvtoVAZ. De meeste verkochte auto's waren van het merk Renault zelf: ruim 1,3 miljoen. Dacia was goed voor 332.845 auto's. Renault Samsung Motors en Lada kenden een verkoopgroei van respectievelijk 12,5 en 12,2 procent.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (79) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.