Renault neemt belang in Nederlandse start-up

Nieuwe smartphone-app gelanceerd

Renault Zoe
Groupe Renault neemt een belang van 25 procent in de Nederlandse start-up Jedlix. Daarmee focust het Franse concern zich op 'smart charging'.

Smart Charging, het slim en duurzaam opladen van EV's, is een van de specialisaties van de Nederlandse start-up Jedlix. Dat gegeven heeft Groupe Renault over de streep getrokken om een aandeel van 25 procent in de onderneming te nemen.

De twee bedrijven gaan samen verder met de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten voor EV-bezitters. Die noviteiten hebben volgens Renault betrekking op zaken die het gebruik van EV's in ons land "[...] eenvoudiger en betaalbaarder" moeten maken, aldus Gilles Normand, Senior Vice President Electric Vehicle bij het Franse concern.

De eerste vrucht van de samenwerking is vandaag gepresenteerd: de Z.E. Smart Charge-applicatie, een app die dit jaar beschikbaar komt voor zowel iOS als Android. De applicatie helpt de EV-rijder om zijn auto tegen zo laag mogelijke tarieven op te laden met duurzame energie. De gebruiker stelt een gewenst minimum laadniveau in en geeft aan op welk tijdstip hij of zij wil vertrekken. De applicatie regelt de rest.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.