Renault en Fiat gaan samen bedrijfswagen bouwen

Renault en Fiat gaan samen bedrijfswagen bouwen
In bedrijfswagenland zijn ze niet vies van een romance meer of minder. Deze keer stappen Renault en Fiat in het huwelijksbootje. De Fransen en Italianen gaan namelijk samen een lichte bedrijfswagen bouwen.

In een kort statement laten Renault en Fiat weten dat ze een overeenkomst hebben ondertekend om gezamenlijk een lichte bedrijfswagen te bouwen op basis van een Renault-platform. We moeten hierbij volgens de woordvoerster van Renault denken aan een Kangoo- of Doblò-achtige.

De Renault- en Fiat-versies van de bedrijfswagen zullen onderhuids dus nagenoeg identiek zijn, maar de Fransen en Italianen nemen zelf de styling van de auto voor hun rekening. Laten we in dat geval hopen dat de verschillen tussen de Renault- en Fiat-versies verder gaan dan het verwisselen van de merklogo's.

Renault neemt de productie voor z'n rekening. Die begint in het tweede kwartaal van 2016. De samenwerking tussen Renault en Fiat is opmerkelijk; de twee werkten al met veel fabrikanten samen - denk aan Renault met General Motors en Fiat met PSA - maar voor zover wij weten, is het de eerste keer dat Fiat en Renault gezamenlijk een bedrijfsautootje bouwen.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.