Renault en Airbus richten zich samen op solid-state accu's

Opvallende partners

Renault Airbus

Renault Group gaat samen met een op het eerste gezicht niet heel voor de hand liggende partner nieuwe technologieën ontwikkelen voor energieopslag. Renault omarmt niet een andere autofabrikant, maar vliegtuigbouwer Airbus.

De technische afdelingen van Renault Group en Airbus gaan samen nieuwe technologieën op het gebied van energieopslag ontwikkelen. De samenwerking moet voor beide bedrijven, die elk in een compleet eigen tak van sport opereren, voordelen bieden.

Renault en Airbus gaan zich vooral richten op het optimaliseren van energiebeheer en het verlagen van het gewicht van batterijen. Daarbij wordt onder meer aandacht besteed aan solid-state-batterijen, een type batterij met een veel hogere energiedichtheid dan conventionelere lithium-ion-exemplaren. Maar er is meer dat de aandacht van de ontwikkelingsteams van de twee bedrijven heeft. Zo wordt ook gekeken naar hoe de productie en het recyclen van batterijen beter kan.

De samenwerking moet de toekomst van hybride vliegtuigen van Airbus een stapje dichterbij brengen. Renault Group hoopt natuurlijk zijn weg naar verdere elektrificatie van zijn modellen makkelijker begaanbaar te maken. Ook in geëlektrificeerde auto's speelt energieopslag en het hoofdstuk 'accupakketten' natuurlijk een grote rol. Exacte details over de samenwerking zijn vooralsnog niet bekend.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.