Renault breidt Afrikaanse productie uit

Renault logo
In een verwoede poging een oplossing te vinden voor de dalende Europese verkoopcijfers verschuift Renault een deel van de productie naar een nieuwe fabriek in Tanger, Marokko.

Dat het de Franse automerken momenteel niet voor de wind gaat, is al even bekend. Voor de Franse overheid was dat onlangs zelfs reden om de EU te verzoeken een importheffing op Koreaanse auto's in te voeren. Renault probeert zelf ook een oplossing te vinden. Het merk denkt dat de automarkt in Afrika op korte termijn een groei zal doormaken. "Het is beter om er vroeg bij te zijn, en nu alvast een sterke positie in te nemen", aldus Jean-Christophe Kugler, Renaults Senior Vice President voor Afrika.

Een van de ijzers die de Fransen in het vuur hebben om van die verwachte groei mee te profiteren, is Dacia. De Dacia's Lodgy en Dokker zijn dan ook de eerste twee auto's die in Tanger gemaakt worden. De in februari van dit jaar geopende fabriek produceert momenteel 170.000 auto's op jaarbasis, maar de bedoeling is dat aantal wordt uitgebreid naar 400.000 stuks.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.