Renault bouwt nieuwe fabriek in Pakistan

Deuren gaan in 2020 open

Renault Clio Facelift
De keuze van handelsonderneming Al-Futtaim en de Renault Group van de locatie waar zij hun nieuwe fabriek willen bouwen, is gevallen op het Pakistaanse Faisalabad. De Renault-fabriek opent over twee jaar zijn deuren.

Het ontwerp van de nieuwe faciliteit is in de volle gang, waarna de start van de bouw aan het einde van dit jaar plaatsvindt. Zodra de bouwwerkzaamheden in 2020 zijn voltooid, rollen er jaarlijks 50.000 auto's van de productieband, die uitsluitend voor de Pakistaanse markt zijn bedoeld. De eerste palen worden in de grond geslagen onder leiding van Faisalabad Industrial Estate Development & Management Company (FIEDMC). Een volgende belangrijke mijlpaal voor het Al-Futtaim Renault Pakistan-project zal de oprichting van een dealernetwerk in het hele land zijn.

Yasser Alvi, CEO van het project, ziet het Zuid-Aziatische land als een vruchtbare markt na een nieuwe Automotive Development Policy. Dat nieuwe automobielbeleid met belastingvoordelen werd eerder genomen om meer nieuwkomers in Pakistan te vestigen. "We willen waarde aan het merk toevoegen en de Pakistaanse consumenten een dynamisch en levendig productaanbod bieden, afgestemd op de lokale behoeften."

Al-Futtaim en Renault gingen vorig jaar de samenwerking aan voor de lancering van het merk in Pakistan. Voor Renault is Pakistan het 135e land waar de Franse auto's op de weg verschijnen. Wereldwijd heeft het merk nu 12.700 verkooppunten.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.