'Renault 4 en 5 komen terug als EV's'

Teren op oude successen

Renault 4 en 5

De 500 is de kurk waarop Fiat drijft en volgens de laatste geruchten trekt Renault straks ook een oude modelnaam uit de mottenballen. Volgens Automotive News brengt het merk op termijn een volledig elektrische nieuwe Renault 4 uit en wordt ook de 5 niet vergeten.

Renault belicht op 14 januari zijn merkstrategie en Automotive News kan op basis van ingewijden al een zeer interessant nieuwsfeit vrijgeven. Naar verluidt geeft Renault in de toekomst historische succesnummers een vervolg. Een van die klassieke knallers die terugkeren, zou de Renault 4 zijn. Zo blijkt er naast het voornemen om de komende jaren € 2 miljard te besparen, met een grote reorganisatie tot gevolg, ook positief Renault-nieuws in het vat te zitten.

Renault-CEO Luca de Meo zou wel oren hebben naar het afstoffen van het aloude succesnummer '4'. De herboren Renault 4 zou - hoe kan het ook anders - reïncarneren als elektrisch model. De 4, waarvan er tussen 1951 en 1992 (!) meer dan 8 miljoen exemplaren zijn gebouwd, is niet het enige icoon dat in EV-vorm terugkeert. Ook de Renault 5/Supercinq zou een spiritueel opvolger met een elektrische aandrijflijn kunnen krijgen.

Of Luca de Meio op 14 januari al duidelijkheid verschaft is ongewis. Ongetwijfeld heeft de Renault-topman zich voor de plannen, mochten ze kloppen, enigszins laten inspireren door Fiat. De Italianen brachten in 2007 de 500 terug en die kleine stadsrakker is inmiddels de kurk waarop het merk in Europa drijft.

Lezersreacties (69) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.