Rekken en strekken: verlengde BMW 5-serie

Extra centimeters voor China

Rekken en strekken: verlengde BMW 5-serie
BMW schuift later deze maand tijdens Auto Shanghai de verlengde 5-serie naar voren. Vandaag laat de auto, die een voorliefde heeft voor zijn achterpassagiers, zich al digitaal bekijken.

De vorige generatie 5-serie, de F10, werd voor zowel de markten in China als Mexico en het Midden-Oosten met 14 centimeter verlengd, om de aldaar aanwezige honger te stillen naar sedans met een langere wielbasis dan het standaardmodel. Ook de actuele 5-serie ondergaat de rek-en-strekbehandeling. Vandaag verkent de verlengde 5-serie alvast de digitale wegen.

De nieuwe 5-serie L is 13,3 centimeter langer dan het standaard exemplaar. Daarmee is de uitgerekte Fünfer ongeveer net zo lang als grote broer 7-serie, een auto die op zijn beurt ook met meer centimeters tussen de assen te krijgen is.

Aanvankelijk verschijnt de 5-serie L alleen in China op de markt, al ligt het in de lijn der verwachting dat men in Mexico en het Midden-Oosten op termijn ook over het model komt te beschikken. BMW zet in China de 525 Li, 530 Li en de 540 Li op de Chinese bestellijst.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.