Recordverkopen voor Groupe Renault

Bijna 10 procent in de plus

Renault Clio Volkswagen Polo b-segment
Groupe Renault mag zich op de borst kloppen. Het concern heeft zijn verkopen in het afgelopen halfjaar met bijna 10 procent zien toenemen ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar.

Groupe Renault, bestaande uit de personen- en bedrijfswagens van Renault, Dacia, Alpine en de merken Lada, Jinbei en Huasong, heeft zijn verkoopcijfers in het eerste halfjaar van 2018 met 9,8 procent zien toenemen tot 2.067.695 auto's. Renault zelf was goed voor 1.378.583 verkochte exemplaren. Dacia bracht 378.095 auto's aan de man, waarvan er 281.225 exemplaren in Europa een eigenaar vonden, een record (+14,6 procent).

Goed nieuws voor Lada. Het Russische merk zag zijn verkoop het laatste halfjaar met maar liefst 24 procent toenemen. Minder prettig nieuws voor Renault Samsung Motors, de Zuid-Koreaanse fabrikant binnen Groupe Renault. Dit onderdeel zag zijn verkopen met 26,9 procent teruglopen.

In Europa stegen de verkopen van Groupe Renault met 4,4 procent. 1.070.718 auto's van het concern vonden in ons werelddeel een eigenaar. Renault zelf groeide in Europa met 1,1 procent. De Clio is de populairste auto van het merk. Opvallende groeier: de verkoopcijfers van de Kangoo Z.E. namen met 125 procent toe.

Buiten Europa namen de verkoopcijfers van Groupe Renault met 16,4 procent toe. In Zuid- en Midden-Amerika werden 18,1 procent meer auto's verkocht, in de regio Asia-Pacific maar liefst 69,5 procent meer en in Eurazië werden 15,1 procent meer sleutels overhandigd. In Afrika, het Midden-Oosten en India liep de verkoop echter met 4,5 procent terug.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.