Potentiële Tesla-killer van Mercedes-Benz gesnapt

EQE door de sneeuw

Spyshots Mercedes-Benz EQE
Spyshots Mercedes-Benz EQESpyshots Mercedes-Benz EQESpyshots Mercedes-Benz EQESpyshots Mercedes-Benz EQESpyshots Mercedes-Benz EQE

Mercedes-Benz heeft een arsenaal elektrische nieuwkomers in de ontwikkelingskamers staan. Eén van die EQ-modellen is de EQE, het elektrische alternatief voor de Mercedes-Benz E-klasse dat nu in camouflagepak door de sneeuw glibbert.

De EQC is vandaag de dag het elektrische equivalent van de Mercedes-Benz GLC, maar dat wordt straks anders. De over een paar jaar debuterende opvolger wordt de EQC SUV en de modelbadge EQC kleeft tegen die tijd op de achterkant van een elektrisch alternatief van de C-klasse. Op dezelfde wijze krijgt de E-klasse een elektrisch EQE SUV-familielid én een gelikt gelijnde elektrische EQE-broer. Die EQE is nu opnieuw in camouflagepak opgedoken.

Mercedes-Benz EQE render vooruitblik

Mercedes-Benz EQE (illustratie)

Net als de al diverse keren opgedoken EQS wordt ook de EQE een elektrisch model met een sterk aflopende daklijn. De EQE hangt nog fanatiek in de plakkers en dus is het lastig nieuwe designdetails op te merken. Ongetwijfeld wordt het design van de EQE doorspekt met designelementen van de concept-car Vision EQS. Interessanter is de aandrijflijn. Hoewel ook daar officieel nog niets over bekend is, verwachten we dat er in elk geval een versie van komt die zo'n 600 kilometer ver komt op een acculading.

Zoals gezegd is deze EQE slechts één van de vele nieuwe elektrische modellen van Mercedes-Benz. Het merk komt nog met de EQA, EQB, EQS en EQV. De EQA en EQB worden net als de huidige EQC en EQV elektrische versies van reeds bestaande modellen (GLA en GLB).

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (99) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum