Porsche verdubbelt investering in elektrificatie

6 miljard voor plug-ins en EV's

Porsche Mission E
Porsche meldt dat het tot 2022 maar liefst 6 miljard euro investeert in de ontwikkeling van elektromobiliteit. Daarmee verdubbelt het merk het bedrag dat het voor de ontwikkeling van plug-ins en EV's heeft gereserveerd.

Porsche laat weten dat 500 miljoen euro van die 3 miljard euro waarmee het zijn investeringen uitbreidt, steekt in de ontwikkeling van "varianten en derivaten van de Porsche Mission E". Reken dus op meer dan slechts één volledig elektrische versie van de Mission E, mogelijk zelfs een Sports Turismo-achtige. 1 miljard komt ten goede aan de elektrificatie van het bestaande modellengamma. Hier betreft het dus vooral het toevoegen van nieuwe hybride en plug-in hybride varianten. 700 miljoen euro is bestemd voor het ontwikkelen van "nieuwe technologie, een laadinfrastructuur en slimme mobiliteit". Tot slot steekt Porsche "enkele honderden miljoenen in het uitbreiden van productielijnen". Straks gaat Porsche in Zuffenhausen elektrische aandrijflijnen produceren.

Porsche meldt dat de uiteindelijke Mission E over 600 elektropaarden komt te beschikken. Hiermee moet de EV in 3,5 seconden naar een snelheid van 100 km/h kunnen sprinten. De actieradius ligt, volgens de NEDC-cyclus, op 500 kilometer. Na 15 minuten laden is het accupakket goed voor 400 kilometer bereik. Met de Mission E Concept gaf Porsche al een voorbode op dat model.

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.