Porsche: 'Elektrische Macan even populair als huidige'

Twee jaar naast elkaar

Spyshots Porsche Macan EV

Porsche komt met een volledig nieuwe elektrische Macan en verwacht daarvan behoorlijk wat exemplaren te gaan verkopen. Sterker nog, de elektrische Macan zal wat verkoopcijfers betreft niet onderdoen voor de huidige generatie met verbrandingsmotoren.

De Porsche Macan krijgt binnen nu en een jaar gezelschap van een volledig elektrische variant. Die nieuwe elektrische Macan deelt geen enkel nippeltje, moertje of boutje met de Macan zoals je die al jaren kent. Hoe de elektrische Macan precies gaat heten, weten we nog niet. Dat hij het bekende model met verbrandingsmotoren niet direct gaat vervangen, is wél bekend. De twee Macan-generaties zullen zo'n twee jaar naast elkaar verkocht worden. Porsche zegt tegen het Duitse Automobilwoche te verwachten dat de elektrische Macan op den duur net zo vaak over de spreekwoordelijke balie zal gaan als zijn met fossiele brandstoffen gestookte broertje.

"Jaarlijks produceren we meer dan 80.000 exemplaren van de huidige generatie Macan. Op termijn wordt ook de volledig elektrische Macan op die schaal gebouwd", aldus Albrecht Remold, lid van de Raad van Bestuur van Porsche tegen Automobielwoche. Onder de 'Macan EV' zit straks het PPE (Premium Platform Electric)-platform, een nieuwe modulaire basis voor hoger in de markt gepositioneerde modellen van de Volkswagen Group.

Net als de huidige generatie Macan loopt de elektrische Macan straks van de band in het Duitse Leipzig. Daar wil Porsche later ook een nieuwe grote elektrische SUV gaan bouwen, mogelijk het elektrisch aangedreven equivalent van de Cayenne.

In het eerste halfjaar van 2022 leverde Porsche 145.860 auto's af. De Cayenne was met 41.947 stuks de populairste van de Porsche-familie, gevolgd door de kleinere Macan waarvan 38.039 exemplaren werden gekentekend. In Nederland zijn sinds de marktintroductie van de Macan in 2014 een kleine 2.600 exemplaren verkocht. In 2017 had hij zijn topjaar, toen werden er in ons land 445 stuks van gekentekend.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.