Elektrische Porsche Macan gesnapt: klaar voor 2023

Macan naast Macan

Spyshots Porsche Macan EV
Spyshots Porsche Macan EVSpyshots Porsche Macan EVSpyshots Porsche Macan EVSpyshots Porsche Macan EVSpyshots Porsche Macan EVSpyshots Porsche Macan EVSpyshots Porsche Macan EV

Het leveringsgamma van de Porsche Macan splitst zich in 2023 op in twee modellen. Er komt namelijk een volledig nieuwe elektrische Macan naast het huidige model te staan. Die elektrische Porsche zie je op deze spionageplaten een Porsche Cayenne de berg op sleuren.

Porsche breidt zijn leveringsgamma eind 2023 uit met wat na de Taycan en de derivaten daarvan zijn tweede volledig elektrische model wordt. We hebben het dan niet over een elektrische en reeds aangekondigde opvolger van de 718-reeks, maar over de elektrische Macan. Dat wordt niet de directe opvolger van de Macan die je nu kent. Die moet namelijk nog even mee. De elektrische Macan wordt een aanvulling op het bestaande Macan-gamma, al staat hij op technisch vlak volledig los van zijn naamgenoot.

Waar de huidige Macan zijn basis namelijk met de Audi Q5 deelt, wordt de elektrische Porsche Macan een van de eerste auto's die op het Premium Platform Electric (PPE)-platform komt te staan. Ook Audi gaat die basis gebruiken, onder meer voor de A6 e-tron en Q6 e-tron. Op deze spionagefoto's is een ingepakte elektrische Macan te zien die van Porsche de zware taak heeft gekregen om zijn lijvige grote broer, de Cayenne, in Oostenrijk de berg op te trekken. De PPE-basis biedt 800 volt-boordspanning en daarmee op papier dus hoge laadvermogens van maximaal 270 kW.

Turboloze Turbo's

Hoewel Porsche zoals te doen gebruikelijk op koplampen gelijkende stickers op de auto heeft geplakt, zijn de opvallend platte daadwerkelijke exemplaren al zichtbaar. Ze doen denken aan die van de Taycan, en dat is niet geheel verrassend. Porsche plakt verder een nepgrille op het front en heeft ook de achterlichtpartij nog rijkelijk beplakt met misleidend stickerwerk. Wel is overduidelijk dat de elektrische Macan een veel sterker aflopende daklijn krijgt dan het reeds bekende model. Reken op een uiteenlopende reeks aandrijflijnen, waaronder (turboloze) Turbo- en Turbo S-versies.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum