Porsche komt met grote elektrische SUV

Stapje extra

Porsche Cayenne Turbo GT

In de ontwikkelingskamers van Porsche staat een volledig nieuwe en geheel elektrische generatie Macan te trappelen om zijn gezicht te laten zien. Dat blijft niet de enige elektrische SUV van Porsche, het merk kondigt nu namelijk aan dat het ook in een hoger segment met een elektrische SUV komt.

Porsche heeft voor dit of volgend jaar een volledig nieuwe generatie Macan in het vat zitten. Dat wordt een elektrische SUV die een plekje krijgt naast de huidige generatie Macan met verbrandingsmotoren. Die elektrische Macan wordt een broertje van de Audi Q6 e-tron en deelt dan ook zijn PPE-platform met die elektrische Audi. De Macan 'EV' vult het elektrogamma van Porsche aan dat momenteel ook de Taycan en diens derivaten omvat. Maar, ook daar blijft het niet bij.

"We komen met een nieuwe luxueuze elektrische SUV die we in Leipzig gaan produceren", zegt Oliver Blume, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche. Met het model richt Porsche zich op de hogere segmenten waar - je raadt het al - de winstmarges behoorlijk zijn. Automotive News tekende onlangs op dat de nieuwe elektrische SUV intern codenaam K1 draagt en omstreeks 2025 op de markt komt.

Porsche heeft nog meer EV's in het vat zitten. De fabrikant komt omstreeks 2025 met een opvolger van de huidige 718-reeks, die dan alleen leverbaar is met een elektrische aandrijflijn. Met de Mission R gaf Porsche al een vooruitblik op wat je van een dergelijk model verwachten kunt.

Afgebeeld: Porsche Cayenne Coupé

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.