Porsche 911 Dakar: opgehoogde 911

De hoogte in

Porsche 911 Dakar
Porsche 911 DakarPorsche 911 DakarPorsche 911 DakarPorsche 911 DakarPorsche 911 DakarPorsche 911 DakarPorsche 911 DakarPorsche 911 DakarPorsche 911 Dakar

Kort nadat Lamborghini officieel de komst bevestigde van een opgehoogde Huracán maakt Porsche melding van de komst van een hoog-op-de-poten 911. We maken alvast kennis met de avontuurlijke Porsche 911 Dakar, die nog historisch verantwoord is ook.

Het bedenken van uitvoeringen en derivaten van modellen kun je wel aan Porsche overlaten. Het leveringsgamma van de Taycan en 911 bestaat inmiddels uit talloze varianten, maar het is niet snel genoeg. Porsche staat op het punt de 911-familie uit te breiden met een opgehoogde uitvoering. Die gaat niet 911 Safari heten. De bijzondere nieuwkomer waarvan nu de eerste foto's zijn vrijgegeven gaat als Porsche 911 Dakar door het leven.

Hoewel Porsche de 911 Dakar pas over een week presenteert tijdens de Los Angeles Auto Show is de jongste 911-variant goed in beeld gebracht, al gaat het vooralsnog om semi-ingepakte testmodellen. De Porsche 911 Dakar krijgt kunststof aankleding rond de wielkasten, staat hoger op zijn poten, heeft rondom aangepast bumperwerk en staat op speciale offroadbanden. Volgens Porsche heeft het met de 911 Dakar in totaal een half miljoen testkilometers gereden. Ruim 10.000 daarvan werden naast het asfalt afgelegd. Die verdeling weerspiegelt ongetwijfeld de mate waarin de 911 Dakar door hun kopers daadwerkelijk offroad inzetten. Porsche verklapt alvast dat het ABS-systeem van de 911 Dakar is aangepast voor het remmen op onverhard terrein, maar ongetwijfeld zijn er meer aanpassingen doorgevoerd.

Porsche-liefhebbers moeten nog even geduld hebben. Op 16 november beleeft de Porsche 911 Dakar zijn publieksdebuut. De officiële aankondiging van de komst van de 911 Dakar komt 'heel toevallig' kort nadat Porsche belichtte hoe met twee aangepaste 911's de hoogste vulkaan ter wereld beklom. Zustermerk Lamborghini komt zoals gezegd eveneens met een opgehoogde supercar, dat wordt de productieversie van de Huracán Sterrato Concept uit 2019.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.