Opgehoogde Lamborghini Huracán is laatste Lambo zonder elektrokracht

Meervoudig bijzonder

Lamborghini Huracan Sterrato Concept
Lamborghini Huracan Sterrato ConceptLamborghini Huracan Sterrato ConceptLamborghini Huracan Sterrato ConceptLamborghini Huracan Sterrato ConceptLamborghini HuracanLamborghini HuracanLamborghini HuracanLamborghini Huracan SterratoLamborghini Huracan SterratoLamborghini Huracan SterratoLamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini komt met een opgehoogde Huracán 'cross'. Dat wordt om diverse redenen een bijzonder model, onder meer omdat het de laatste Lamborghini is zonder elektrokracht.

Lamborghini bevestigt eindelijk de komst van een Huracán die hoger op zijn poten staat dan de reeds bekende en juist vooral dicht tegen het asfalt liggende exemplaren. Dat die versie komt is eigenlijk geen verrassing. In 2019 presenteerde Lamborghini immers al de Huracán Sterrato Concept, een opgehoogde Huracán met onder meer skidplates, offroadbanden en wielkastverbreders. Al meermaals zijn ingepakte prototypes van de productieversie daarvan gesnapt, maar nu bevestigt Lamborghini daadwerkelijk dat er een 'all-terrain' Huracán komt.

Lamborghini Huracan Sterrato Concept

Lamborghini Huracámn Sterrato Concept.

Lamborghini presenteert dat lage maar toch enigszins hoge offroadbroertje van de Urus eind dit jaar tijdens Art Basel in Miami. Die hoge Huracán - waarvan de definitieve modelnaam nog niet bekend is - wordt om meer dan zijn verschijningsvorm een bijzondere auto. Het is namelijk het laatste model van Lamborghini dat een verbrandingsmotor krijgt die niet wordt bijgestaan door enige vorm van elektrokracht. Achter de voorstoelen ligt gewoon weer een machtige V10.

Lamborghini nam met de Aventador Ultimae al afscheid van zowel de Aventador als van de V12-zonder-elektrohulp. In 2023 komt Lamborghini met zijn eerste in relatief grote serie gebouwde model met een hybride aandrijflijn. Dat wordt echter niet de eerste hybride Lamborghini, aangezien de Italianen met de Sían FKP 37 al een auto met hybridekracht presenteerden. Van die zowel 'open' als 'gesloten' Sían zijn slechts 82 exemplaren gebouwd. Vanaf 2024 moet het hele Lambo-gamma geëlektrificeerd zijn en dat betekent dat de Urus eveneens aan de elektro-ondersteuning gaat. Reken er dus op dat de opvolgers van de Huracán en Aventador een hybride aandrijflijn krijgen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.