Oude Opel Astra nog even leverbaar

Sports Tourer nog te configureren

Opel Astra Sports Tourer

Er staat een volledig nieuwe generatie Opel Astra te trappelen om zijn tanden in een punt van de autoverkooptaart te zetten. De vorige Astra blijft nog even leverbaar, al is de hatchback alleen nog uit voorraad leverbaar.

Opel trok recentelijk het doek van de geheel nieuwe Astra (J), dat zijn EMP2-basis deelt met onder meer de nieuwe Peugeot 308 en DS 4 Cross. De nieuwe Astra kennen we vooralsnog alleen als hatchback, maar krijgt op termijn ook een nieuwe stationwagon naast zich, in de vorm van de Sports Tourer. De uitgaande generatie Opel Astra is nog even leverbaar, maar lang duurt dat niet meer.

De Nederlandse importeur bevestigt aan AutoWeek dat de vijfdeurs hatchback van de uitgaande generatie Astra niet meer nieuw te configureren valt. Leverbaar is hij nog wel, echter alleen uit voorraad. Wel is de stationwagon van de huidige Astra, de Sports Tourer, nog nieuw te bestellen omdat de productie van deze variant nog niet is gestopt. Lang zal dat waarschijnlijk niet meer duren. Opel heeft namelijk de komst van een nieuwe Astra Sports Tourer aangekondigd en dus is het uitgaande type binnenkort ook alleen nog uit voorraad verkrijgbaar.

De Astra (K) is samen met de Insignia de laatste Opel die nog op een platform van voormalig moederbedrijf General Motors staat. Het platform van de nieuwe Astra brengt voor de modelreeks een boel noviteiten. Zo is de Astra straks voor het eerst met plug-in hybride aandrijflijnen verkrijgbaar en in 2023 komt er zelfs een volledig elektrische Astra: de Astra-e.

PRIVATE LEASE Opel Astra

DirectLease
Opel Astra 1.2 Turbo 110pk Edition (5D/6H)
€ 485
 
Arval
Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Hybrid 180pk Edition (5D/8A)
€ 675
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.