Opel sluit fabriek tot volgend jaar wegens chiptekort

Extreem lange sluiting

Opel Grandland

Diverse autofabrikanten moesten dit jaar al meermaals de productie stilleggen, maar bij een Opel-fabriek in Duitsland wordt het nu wel heel bont. Daar ligt het werk tot volgend jaar stil.

De Opel-fabriek in Eisenach in de deelstaat Thüringen sluit volgende week de deuren en gaat pas in het nieuwe jaar weer open. De reden is - hoe kan het ook anders - het wereldwijde chiptekort. Een woordvoerder van Opel spreekt van een buitengewone situatie door de chiptekorten, waardoor de productie fors moet worden aangepast.

In Eisenach wordt de Opel Grandland gebouwd. Er werken circa 1.300 werknemers, die met verlof worden gestuurd. De locatie in Eisenach moest in augustus het werk ook al onderbreken door de tekorten aan halfgeleiders. Ook andere grote Duitse autoproducenten waaronder Volkswagen en Daimler hebben productielijnen moeten stilleggen vanwege die tekorten.

Dat in Eisenach het werk in ieder geval drie maanden stilligt, betekent niet dat er helemaal geen Opels Grandland meer worden gebouwd. In de fabriek in het Franse Sochaux, waar ook zustermodel Peugeot 3008 wordt gebouwd, gaat de productie door. De kans is wel groot dat de levertijd voor een Grandland langer wordt.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.