Opel moet uitleg geven over diesels

Twee weken de tijd

Opel Rüsselsheim HQ hoofdkantoor
Opel moet zich verantwoorden voor de werking van drie nieuwe types dieselmotoren. Dat heeft het Duitse ministerie van Verkeer bevestigd na berichtgeving van de Duitse krant Bild. De vragen van de Duitse overheid gaan over het systeem dat de uitlaatgassen van de dieselmotoren, die aan de Euro-6-richtlijn voldoen, reinigen.

Een woordvoerder van het ministerie wil niet speculeren of het systeem aan de regels voldoet. Ook is niet bekend in hoeveel automodellen de dieselmotoren zitten en hoeveel auto's met de betreffende motoren geleverd zijn. Opel heeft twee weken de tijd om de vragen van het Kraftfahrt-Bundesamt, de Duitse evenknie van de Rijksdienst voor Wegverkeer, te beantwoorden.

Opel is in tegenstelling tot andere Duitse autobouwers nog niet betrokken geraakt bij schandalen rond sjoemeldiesels. Het Duitse bedrijf is vorig jaar in handen van het Franse PSA Peugeot Citroën gekomen, dat het heeft gekocht van de Amerikaanse branchegenoot General Motors.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (159) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.