Opel laat nieuwe Corsa zien

Deze zomer te koop

Opel Corsa spyshots
Opel Corsa spyshotsOpel Corsa spyshotsOpel Corsa spyshotsOpel Corsa spyshotsOpel Corsa spyshotsOpel Corsa spyshotsOpel Corsa spyshotsOpel Corsa spyshotsOpel Corsa spyshotsOpel Corsa spyshotsOpel Corsa spyshotsOpel Corsa spyshots

Opel meldt dat het momenteel de laatste hand legt aan de nieuwe Corsa en belicht daarbij de laatste fase van het testproces. Daar laat het merk een reeks nieuwe foto's van een stel ingepakte prototypes bij zien.

Opel trekt nog dit jaar het doek van een volledig nieuwe generatie Corsa, een model waarvan het merk onlangs vol trots riep dat 'ie in beginsel minder dan 1.000 kilo in de schaal legt. Opel omschrijft nu het testproces waarin de Corsa, die vanaf zijn introductie ook als EV leverbaar is, aan diverse proeven wordt onderworpen.

Natuurlijk wordt elk model dat zich nog in de testfase bevindt, uitgebreid aan de tand gevoeld. Dat geldt dus ook voor de Corsa. Volgens Opel rijdt het momenteel in Lapland rond met het nieuwe model en wordt de auto verder in het testcentrum in Rodgau-Dudenhofen aan diverse proeven blootgesteld. Daarnaast ondergaat de Corsa elektromagnetische proeven in Rüsselsheim.

Opel zegt dat de nieuwe Corsa, de 'F', deze zomer al in de verkoop gaat. De B-segmenter, die alleen nog als vijfdeurs verschijnt, deelt zijn technische basis met de nieuwe Peugeot 208. Volgens Opel komt de Corsa onder meer beschikbaar met ItelliLux Led-koplampen. Meer informatie volgt mogelijk al binnenkort.

Techniek

De Corsa die momenteel in de showrooms van Opel staat, is daar sinds 2014 te vinden. Stiekem is het huidige model nog een stuk ouder, daar de vijf jaar geleden gepresenteerde versie in feite een ingrijpend gemoderniseerde variant is van de in 2006 gelanceerde Corsa D. Een volledig nieuwe Corsa is dus meer dan welkom en gelukkig werkt Rüsselsheim daar samen met moederbedrijf Groupe PSA al even aan. De aanstaande Corsa staat op het CMP-platform, een basis die PSA samen met zijn Chinese partner Dongfeng heeft ontwikkeld. Dat platform zit ook onder concerngenoten Peugeot 208 en DS 3 Crossback en gaat ook de nieuwe Peugeot 2008 van een basis voorzien. Opel laat nu weten wat de platformwissel voor gevolgen heeft voor de Corsa. De nieuwe motoren zorgen alleen al voor een gewichtsreductie van 15 kilo terwijl de carrosserie 40 kilo lichter is dan voorheen. Lichter zitmeubilair zorgt ook nog eens voor een gewichtsreductie van 10 kilo terwijl een aluminium motorkap het gewicht verder met 2,4 kilo verlaagt. Het model komt niet meer als driedeurs op de markt en meet 4,06 meter in de lengte, daarmee is 'ie nagenoeg net zo lang als het huidige type. Opel geeft aan de nieuwe Corsa nog voor het eind van het jaar te presenteren.

 

PRIVATE LEASE Opel Corsa

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.