Opel Astra High Performance Concept

Opel Astra High Performance Concept
Opel Astra High Performance ConceptOpel Astra High Performance ConceptOpel Astra High Performance ConceptOpel Astra High Performance ConceptOpel Astra High Performance ConceptOpel Astra High Performance ConceptOpel Astra High Performance ConceptOpel Astra High Performance Concept
Opel zal donderdag in Parijs naast de Astra GTC en de GTC met panoramische voorruit nog met een derde wereldprimeur komen: de Astra High Performance Concept car met 240 pk en een maximum koppel van 310 Nm.
Opel zal donderdag in Parijs naast de Astra GTC en de GTC met panoramische voorruit nog met een derde wereldprimeur komen: de Astra High Performance Concept car met 240 pk en een maximum koppel van 310 Nm.

Het was een goedbewaard geheim, maar nu kunnen we toch de eerste foto's laten zien van de Astra HPC, de High performance Concept. Het is nog een ontwerpstudie, maar hij laat overduidelijk zien waar Opel mee bezig is: een snelle versie van de Astra.
De HPC heeft onder de motorkap de 2-liter turbomotor, die normaal 200 pk levert, maar nu is aangepast en een vermogen heeft van 240 pk. Ook het maximum koppel is aanzienlijk gestegen: van 262 Nm naar 310 Nm.
Met deze snelle motor moet de Astra HPC de sprint van 0-100 km/h kunnen afleggen in 7 seconden en een topsnelheid kunnen halen van 240 km/h.
De betere prestaties worden bereikt door onder meer toepassing van een geoptimaliseerd in- en uitlaatssysteem en door aanpassingen aan de turbocompressor en het injectieszsteem. Het IDSplus-onderstel is voor de concept car speciaal afgestemd op de snelle motor, die samenwerkt met een handgeschakelde zesbak. IDS is eeen systeem met elektronische dempersturing en regelsystemen, die ook in de gewone Astra leverbaar is.
Uiterlijk is er uiteraard ook het één en ander aangepast. De Astra HPC heeft een bredere en lagere luchtinlaat, honingraatvorming radiatorgrille en een bumper met een bumperspoiler. De mistlampen zijn in de bumper geintegreerd, terwijl zijskirst niet ontbreken. Achter wordt heeft de HPC twee uitsparingen met rooster aan de zijkanten, links en rechts een uitlaat en een dakspoiler. Die laatste zorgt samen met de windgeleider aan de onderkant van de bumper voor een verbeterde neerwaartse druk. Grote lichtmetalen 19-inch wielen completeren het geheel.
Uiteraard is het interieur aangepast an de sportieve aspiraties van de Astra HPC met rode Recarostoelen, een met leer beklede pookknop en rood omrande instrumenten.

PRIVATE LEASE Opel Astra

DirectLease
Opel Astra 1.2 Turbo 110pk Edition (5D/6H)
€ 485
 
Arval
Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Hybrid 180pk Edition (5D/8A)
€ 675
 

Gerelateerde forumtopics