'Ook geknoei met brandstofmetingen Suzuki'

Volgt Mitsubishi als Japanse sjoemelaar

Suzuki Hustler en Hustler Coupé
Suzuki Motor Corporation - de automobiele tak van Suzuki - heeft toegegeven verkeerde testmethoden gebruikt te hebben voor een aantal van zijn auto's. Daardoor heeft het merk verkeerde verbruikscijfers als waarheid gepresenteerd.

Om welke auto's het gaat, is nog niet bekend. We gaan er vanuit dat het - net als eerder bij Mitsubishi - gaat om zogeheten kei-cars, auto's die bepaalde afmetingen niet mogen overstijgen en voorzien zijn van een maximaal 660cc grote krachtbron. Bij dergelijke modellen is het verbruik zeer belangrijk, gezien het kei-carsegment zéér belangrijk is voor Japanse merken en de concurrentie dus eveneens enorm is. Ruim een derde van de in jaarlijks in Japan verkochte auto's betreft een kei-car.

Het nieuws van Suzuki werd niet bepaald warm ontvangen op de beurs. De aandelen zakten met 11 procent en zelfs even met 15 procent.

Vandaag zal Suzuki uitleg geven wat er precies is gebeurt en welke modellen betrokken zijn bij dit nieuwe brandstofschandaal. Mitsubishi werd al gesommeerd om in Japan nieuwe verbruikscijfers van al zijn modellen te publiceren. Suzuki zal niets anders te wachten staan.

PRIVATE LEASE Suzuki

Lezersreacties (85) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.