Nu in vol ornaat: Kia GT4 Stinger

Kia GT4 Stinger
Na wat schimmige plaatjes van de voor- en bovenkant hebben we de Kia GT4 Stinger Concept eindelijk in vol ornaat op ons scherm. Het uiterlijk van de auto maakt waar wat de teasers beloofden: dit is echt een sportief ding.

Het front van de op de NAIAS in Detroit aanwezige GT4 kenden we al vandeteasers en geeft de auto met z'n grote, laag gepostioneerde grille en verticale koplampen een heel eigen gezicht. Toch is het ook typisch Kia: de grille is bijvoorbeeld een element dat we ook van de gangbaarder modellen van het merk kennen.

Van opzij springen de duidelijk geaccentueerde wielkasten direct in het oog, maar ook de vizier-achtige raampartij mag er zijn. De wielen zijn aan de achterzijde breder dan voor, hetgeen wordt geaccentueerd door de sterk naar binnen buigende spaken. De achterzijde, tenslotte, is breed beschouderd. C-vormige achterlichten priemen uit een zwarte ondergrond, terwijl de forse uitlaten elk een eigen gat kregen toegewezen.

Die uitlaatpijpen geven al weg dat we hier niet met een elektrische auto te maken hebben. Onder de kap van dit oranje apparaat liggen de ingredienten voor 'ouderwets' rijplezier: een 2,0-liter viercilinder met 315 pk, die zijn vermogen via een handgeschakelde zesbak naar de achteras stuurt. Hoewel de GT4 Stinger een coupé is, gaat het niet om een pure tweezitter: dankzij een klein achterbankje kan Kia van een 2+2 spreken.

PRIVATE LEASE Kia

Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 378
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 459
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.