Nissan Navara straks ook uit Zuid-Afrika

Bijzondere mix

Nissan Navara Zuid-Afrika
Nissan Navara Zuid-Afrika Nissan NP200 en NP300 Hardbody Zuid-Afrika ZA-specNissan NP200 en NP300 Hardbody Zuid-Afrika ZA-specNissan NP200 en NP300 Hardbody Zuid-Afrika ZA-specNissan NP200 en NP300 Hardbody Zuid-Afrika ZA-spec

Nissan produceert de huidige generatie Navara al in Thailand, Spanje, Mexico, Argentinië en China en daar komt nu een zesde land bij: Zuid-Afrika.

Nissan pompt 3 miljard ZAR, omgerekend zo'n € 190 miljoen, in zijn productiefaciliteit in het Zuid-Afrikaanse Rosslyn. Het bedrag is bedoeld voor het klaarstomen van de fabriek voor de komst van de generatie Navara. Vanaf 2020 moeten de eerste in Zuid-Afrika gebouwde actuele Navaras er van de band lopen. De investering schept volgens Nissan 1.200 nieuwe werkplekken. De productiecapaciteit van de fabriek ligt momenteel op 35.000 auto's per jaar. Daar komen er nu maar liefst 30.000 bij.

Momenteel bouwt Nissan in Zuid-Afrika de NP200, een pick-up op basis van de Dacia Logan (foto 3 en 4) en de auto die het merk aanduidt als NP300, een Navara van de eerste generatie (foto 5 en 6)

De Navara doet het wereldwijd gezien behoorlijk. Vorig jaar verkocht er Nissan 231.435 exemplaren van, 6 procent meer dan in het jaar ervoor.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.