Vernieuwde Nissan Navara op komst

Bijschaven!

Nissan Navara teaser
Nissan Navara teaserNissan Navara Zuid-AfrikaNissan Navara Zuid-AfrikaNissan Navara Double CabNissan Navara Double CabNissan Navara Double CabNissan Frontier miljoen mijl

Nissan heeft in zijn ontwikkelingskamers een herziene versie van de Navara staan. Van dat gemoderniseerde werkpaard laat het merk nu een eerste teaserafbeelding zien.

De in 2014 gepresenteerde Nissan Navara is een populaire pick-up. Dat heeft niet direct met zijn Nederlandse verkoopprestaties te maken. De Navara diende namelijk als basis voor de inmiddels ter ziele gegane Mercedes-Benz X-klasse. Ook alliantiegenoot Renault heeft een versie van de Navara op zijn internationale verkooplijsten staan: de Alaskan. Daar blijft het niet bij, de Chinese fabrikant Dongfeng levert in de vorm van de Rich 6 namelijk óók een optisch vertimmerde variant. De Navara is inmiddels zes jaar op de markt en werd vorig jaar nog aan een kleine facelift onderworpen. Er staat een grondiger gewijzigd model in de ontwikkelingscentra van Nissan en het is die aangescherpte Navara waarvan het merk nu een eerste afbeelding vrijgeeft.

Nissan Navara Double Cab

Nissan Navara (huidig model)

De gewijzigde Navara, niet te verwarren met de ook wel Frontier genoemde pick-up die Nissan in onder meer de Verenigde Staten verkoopt (foto 8), krijgt een nieuwe neus, compleet met andere koplampen waarin de led-dagrijverlichting is ondergebracht. De pick-up lijkt bovendien een herziene en grotere grille te krijgen. Zeer waarschijnlijk verandert er op motorisch vlak weinig, en dat betekent dat de Navara in Nederland als het goed is gewoon weer leverbaar wordt met de 190 pk sterke 2.3 dCi-dieselmotor. Ook lijkt de dCi-diesel van 163 pk en 425 Nm terug te keren. Op 5 november weten we meer, dan wordt de vernieuwde Navara officieel gepresenteerd.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum