Nissan Navara nu in Europese trim

Pick-up in twee dieselsmaken

Nissan Navara nu in Europese trim
Nissan Navara nu in Europese trimNissan Navara nu in Europese trimNissan Navara nu in Europese trimNissan Navara nu in Europese trimNissan Navara nu in Europese trimNissan Navara nu in Europese trimNissan Navara nu in Europese trimNissan Navara nu in Europese trimNissan Navara nu in Europese trimNissan Navara nu in Europese trimNissan Navara nu in Europese trim
We hebben vorig jaar al de nieuwe Nissan NP300 Navara kunnen bekijken, maar nu hebben we ook de Europese gegevens van het werkpaard te pakken.

Nissan zegt zich bij de ontwikkeling van de nieuwe Navara - die nu NP300 Navara heet - sterk op comfort te hebben gericht.

We konden al zien dat de nieuwe Navara zowel vanbuiten als vanbinnen kleine gelijkenissen vertoont met broers Qashqai en X-Trail, al blijft duidelijk dat de pick-up met andere gedachten is getekend. De Double Cab-versies profiteren van een nieuwe multilink- achterwielophanging, die 20 kilo minder weegt dan het bladveersysteem dat onder z'n voorganger hing. De King Cab-versies beschikken wel over bladveren, al is het een herzien systeem dat 7 kilo minder in de schaal legt. De achterste vrijloophoek is overigens met 3,1 procent verbeterd.

Uiteraard vinden nieuwe veiligheidssystemen hun weg naar de Navara. Zo beschikt de NP300 over Around View Minotor en Forward Emergency Braking. Cruise-control, Hill Descent Control, Hill Start Assist, Keyless Entry, een achteruitcamera en parkeersensoren zijn eveneens te krijgen.

Onder de kap legt Nissan een 160 pk sterke 2,3-liter dCi-dieselmotor, die liefst 24 procent zuiniger is dan z'n voorganger. Ook is een twinturbo-versie te krijgen met 190 pk. Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak; een zeventrapsautomaat staat ook op de lijst. Wat aandrijving betreft, valt er eveneens te kiezen. De Navara is namelijk met zowel 2WD als 4WD te krijgen. Tijdens de IAA van Frankfurt kunnen we voor het eerst kennismaken met de NP300 Navara. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.