Nissan maakt Leaf voordeliger

Leaf 40 kWh voor net geen 37 mille

AutoWeek 29 2018 Magazine Nissan Leaf

Een opvallend bericht van Nissan. Het bedrijf meldt dat het de Acenta-uitvoering toegevoegd heeft aan de prijslijst van de Leaf, een uitvoering die voorheen echter gewoon nog leverbaar was.

De tweede generatie Nissan Leaf was sinds zijn Nederlandse marktintroductie begin 2018 alleen leverbaar met het 40 kWh grote accupakket waarmee de hatchback een actieradius van zo'n 270 kilometer zou moeten kunnen halen. Destijds leverde Nissan zijn elektrokanjer in de varianten Visia, Acenta, N-Connecta en Tekna, waarbij de Visia in de instapversie was. De Leaf van modeljaar 2019, die niet alleen de 62 kWh-versie maar ook een vernieuwd infotainmentsysteem met een 8- in plaats van 7-inch groot scherm naar de Leaf bracht, was als 40 kWh-variant echter slechts leverbaar als N-Connecta en als Tekna. Nu komt daar voor de 40 kWh-smaak weer een goedkopere Acenta bij. De Visia is vooralsnog niet teruggekeerd. De 62 kWh Leaf is vooralsnog alleen als N-Connecta en als Tekna leverbaar.

Dan nu de vraag: wat kost het? Het antwoord: € 36.990. Voor de tot voor kort goedkoopste Leaf 40 kWh van modeljaar 2019 vroeg Nissan een bedrag van € 38.940. Voor de net geen 2 mille die je bespaart, moet je natuurlijk wel wat zaken missen. De standaarduitrusting van deze 150 pk sterke Leaf 40 kWh Acenta omvat e-Pedal, cruise control en het NissanConnect-navigatiesysteem, maar moet het wel stellen met een 3,6 kW-laadaansluiting in plaats van de 6,6 kW-versie. Bijbestellen kan wel, al moet je dan direct het € 1.000 kostende Comfort Pack aanvinken dat verder ook zaken als een verwarmbaar stuurwiel en stoelverwarming voor en achter omvat. De N-Connecta heeft dit pakket standaard aan boord.

 

PRIVATE LEASE Nissan Leaf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum