Prijs Nissan Leaf 62 kWh bekend

Langere adem heeft zijn prijs

AutoWeek 29 2018 Magazine Nissan Leaf

AutoWeek is de prijslijsten ingedoken en kan als eerste melden wat de Nissan Leaf met het 62 kWh grote accupakket moet kosten.

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas presenteerde Nissan de Leaf E+. Die nieuwe Leaf-smaak heeft in tegenstelling tot de al even bekende variant een accupakket met een capaciteit van 62 kWh. Daarmee komt die nieuwe variant natuurlijk een stuk verder dan de Leaf met het 40 kWh grote accupakket. De Leaf-met-langere-adem moet volgens de WLTP-cyclus 385 kilometer ver kunnen komen terwijl de 40 kWh-versie de handdoek bij 270 kilometer in de ring gooit. De vanafprijs van de Leaf 62 kWh is vastgesteld op € 45.850. Voor dat geld rijd je de N-Connecta. De meerprijs ten opzichte van de Leaf 40 kWh ligt daarmee op € 6.910. Voor de Leaf 62 kWh als rijker uitgeruste Tekna wil Nissan een bedrag zien van € 47.950.

De nieuwe Leaf-versie heeft niet alleen een groter accupakket, maar ook een krachtigere elektromotor. Het elektrohart is namelijk niet 150, maar 217 pk. Daarmee zoemt hij in 7,3 tellen naar een snelheid van 100 km/h. De Leaf 40 kWh heeft voor dezelfde klus 7,9 seconden nodig. Ook ligt de topsnelheid van de 62 kWh-versie met 157 km/h iets boven die van de 40 kWh-smaak (144 km/h).

PRIVATE LEASE Nissan Leaf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (79) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.