Nissan Livina vernieuwd

Met geheven neus

Nissan Livina

In landen als Indonesië, China en Maleisië levert Nissan de Livina, een MPV die nu aan een tweede generatie is geholpen.

De eerste generatie Livina werd in 2006 aan de Aziatische automarkt voorgesteld. De MPV, die ondanks zijn relatief compacte formaat toch plek biedt aan zeven inzittenden, ging in 2013 onder het mes en is nu in volledig vernieuwde vorm gepresenteerd. Hoewel de auto voor Nissan-begrippen helemaal nieuw is, gaat onderhuids bekende techniek schuil. De Livina is nu namelijk niets anders dan een Mitsubishi Xpander met een aangepaste neus én een afwijkende C-stijl. Ook de achterzijde van de Nissan is iets minder excentriek dan de bilpartij van zijn Mitsubishi-broer.

De Mitsubishi Xpander werd medio 2017 in zijn huidige vorm gepresenteerd. Die MPV kenmerkt zich vooral door zijn relatief hoge snuit, een front dat door Nissan nu is omgebouwd en is overgoten met de bekende V-Motion-grille. De auto krijgt andere koplampen en een nieuwe voorbumper, maar het geheel is nog altijd vooral erg 'hoog'. Net als de Xpander rolt de auto bij Mitsubishi van de band in Indonesië. Er is slechts een krachtbron leverbaar in de 4,51 meter lange MPV: een 1,5-liter viercilinder die 105 pk en 141 Nm levert. Schakelen gaat met een handgeschakelde vijfbak, maar wie liever zijn handen altijd aan het stuur houdt, kan opteren voor een viertraps automaat.

Mitsubishi Xpander

Nissan Livina

Nissan Livina

Nissan Livina

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.