Nissan Juke Rally Tribute klaar voor ruig terrein

Rally Tribute Concept

Nissan Juke Rally Tribute
Nissan Juke Rally TributeNissan Juke Rally TributeNissan Juke Rally TributeNissan Juke Rally TributeNissan Juke Rally TributeNissan Juke Rally TributeNissan Juke Rally TributeNissan Juke Rally Tribute

De Nissan Juke is normaal gesproken geen auto waarmee je het ruigere terrein moet opzoeken. Daar brengt Nissan verandering in met de Rally Tribute Concept, een Juke die meteen klaar lijkt te zijn voor een deelname aan de Dakar-rally.

Nissan grijpt met de Rally Tribute Concept terug op zijn rallyverleden. Dit jaar is het namelijk 50 jaar geleden dat het merk met de 240Z de East Africa Rally won. De Juke grijpt duidelijk terug op die specifieke 240Z met zijn uiterlijk. Net als de Datsun van weleer is de Juke rood en zijn de motorkap en de wielen zwart gespoten. Ook de stickers op de zijkant, waarbij vooral het oude Shell-logo eruit springt, zijn een duidelijke verwijzing naar de winnende 240Z. Om het rallygevoel te versterken, monteerde Nissan twee verstralers boven de grille en staat de Juke nu hoger op zijn poten, compleet met offroadbanden. Grote plastic spatbordverbreders zorgen ervoor dat de wielen een plek hebben.

Aan de achterzijde zit een diffuser onder de plastic achterbumper en priemen hogerop twee centraal geplaatste uitlaten uit de bumper. Bagageruimte is er niet meer, want de achterruit is verwijderd en in de kofferbak zitten twee reservewielen. Foto's van het interieur laat Nissan niet zien, maar het lijkt erop dat er geen rolkooi in zit en het interieur van de Juke is in grote mate behouden gebleven. Aangezien de extreme Juke alleen virtueel bestaat, laat Nissan zich niet uit over de aandrijflijn die in het rallymonster zit. Het merk wil alleen kwijt dat het 'een hybride aandrijflijn' zou zijn, vanwege 'de betere efficiency en het altijd parate koppel voor goede prestaties in alle omstandigheden'. Wellicht dat de 190 pk en 330 Nm sterke E-Power aandrijflijn uit de Qashqai een goede optie zou zijn voor de Juke op steroïden.

Productieplannen zijn er niet, maar Nissan zegt wel dat de animaties laten zien 'hoe een moderne op de Juke gebaseerde rallyauto van Nissan eruit kan zien'. Wellicht dat we de Juke dus nog een keer terugzien in rally-uitdossing?

PRIVATE LEASE Nissan Juke

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.