Nieuwe varianten Opel Astra

Nieuwe varianten Opel Astra
Opel komt met een uitbreiding van de Astra-reeks. Er is niet alleen nieuws op het gebied van motoren: ook een OPC-pakket wordt leverbaar en er is de Astra Edition.
Opel komt met een uitbreiding van de Astra-reeks. Er is niet alleen nieuws op het gebied van motoren: ook een OPC-pakket wordt leverbaar en er is de Astra Edition.

De 1,3-liter CDTi dieselmotor, die tot nu toe alleen leverbaar is in de 3-deurs Opel Astra GTC, wordt ook leverbaar in de 5-deurs en de stationwagon. De kleine diesel heeft een vermogen van 90 pk en een maximaal koppel van 200 Nm. Als 5-deurs staat de Astra 1,3 CDTi als Essentia voor 23.095 euro in de prijslijst en als stationwagen kost de Essentia-versie 23.645 euro.
De kleine diesel is standaard gekoppeld aan een 6-versnellingsbak en is als optie leverbaar met de Easytronic-halfautomaat. Ook heeft Opel bekendgemaakt dat de 100 pk sterke 1,9-liter CDTi in de Astra eveneens wordt gekoppeld aan een 6-versnellingsbak; de 120 pk diesel wordt bovendien leverbaar met een 6-traps automatische transmissie.
Alle Astra's zijn voortaan voorzien van de verchroomde grille, die tot op heden voorbehouden was eaan de Elegance- en Cosmo-uitvoeringen. Ook is een aantal nieuwe carrosseriekleuren en bekledingstoffen aan het programma toegevoegd. Opel levert voor de Astra vanaf heden het OPC-pakket. Alle carrosserievarianten kunnen worden uitgerust met dit pakket dat bestaat uit een spoiler onder de voor- en achterbumper, zijskirts en een dakspoiler. Het pakket kost 1.250 euro en wordt af-fabriek geleverd.

Eveneens nieuw in het programma is de Astra Edition. Deze versie is gebaseerd op de Enjoy en heeft als extra's een radio/ cd-speler met bediening op het stuurwiel, een boordcomputer, cruise control, een middenarmsteun aan de voorzijde, een 6-voudig verstelbare bestuurdersstoel en beschermstrips op de zijkant in carrosseriekleur. Bovendien is de Astra Edition leverbaar in de voor dit model voorbehouden kleur 'Metro' die Opel omschrijft als 'donkergrijs met een tintje blauw'. De meerprijs van de Edition ten opzichte van de Enjoy bedraagt 350 euro.

PRIVATE LEASE Opel Astra

Gerelateerde forumtopics