Nieuwe Renault Espace op komst: verrassing!

Meer SUV dan ooit

Renault Espace
Renault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault Espace

Steeds meer autofabrikanten zetten een streep door door jarenlang gebruikte modelnamen. Ford stopte in Europa al met de Mondeo en de Fiesta lijkt eveneens geen lang leven meer beschoren. Renault knipte in Europa de Talisman uit zijn portfolio, maar opvallend genoeg blijft de Espace wél in leven. Er komt namelijk een geheel nieuwe generatie van!

Renault kondigt aan dat het in het voorjaar het doek trekt van een volledig nieuwe generatie van de Espace. Dat betekent dus dat de huidige in 2014 in Parijs gepresenteerde vijfde generatie Renault Espace een opvolger krijgt. Niet geheel verrassend wordt de nieuwe zesde generatie Renault Espace geen MPV meer.

Het wordt namelijk een SUV met vijf of zeven zitplaatsen. Inderdaad, een SUV. Maar ook dat zal niemand écht verbazen. De huidige generatie Renault Espace die sinds 2021 in Nederland al niet meer wordt geleverd werd al doorspekt met cross-overachtige invloeden. De nieuwe Renault Espace lijkt meer SUV dan ooit te worden.

Renault Espace

De eerste vier generaties Renault Espace op een rij.

Dit voorjaar nog stelt Renault de nieuwe Espace aan pers en publiek voor. Dat de nieuwe Espace in 2023 verschijnt hangt samen met het feit dat modelnaam Espace dit jaar veertig jaar bestaat. Hoewel de eerste generatie van de Espace in 1984 op de markt kwam, toverde het merk in 1983 al de Espace Concept uit de hoge hoed. De nieuwe Espace belooft in ieder geval weer een ruimtereus te worden. DeFransen spreken van een 'topklassemodel dat vooral comfortabel en innovatief is'.

Renault Espace

De laatste Renault Espace vertoonde al SUV-invloeden.

De nieuwe Renault Espace komt op het CMF-CD-platform van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie te staan. Dat is geen specifiek EV-platform zoals het CMF-EV platform waarop Renault de Megane E-Tech Electric en de productieversie van de Scénic Vision vanaf 2024 op huisvest. De CMF-CD-basis wordt ook gebruikt door de uitgaande Espace en door de Mégane, Kadjar, Scénic en Talisman. Komt er dan geen elektrische variant? Wie weet. We vinden het platform immers ook onder de Kangoo en daarvan is wél een elektrische versie. De aankondiging van de nieuwe Renault Espace gaat hand in hand met een afbeelding waarop de laatste E van de modelnaam Espace koperkleurig is gemaakt. Renault verwijst daarmee ongetwijfeld naar elektrokracht, al valt nog maar te bezien of er ook een elektrische uitvoering komt.

Sinds de lancering van de eerste generatie Renault Espace in 1984 zijn er in ons land ruim 41.000 stuks geregistreerd. In 2004 had het model zijn topjaar, toen vonden bijna 4.500 exemplaren een Nederlandse eigenaar.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (80) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.