Dit is de nieuwe Renault Espace!

Renault Espace
Renault heeft de compleet nieuwe Espace onthuld. De nieuwkomer breekt met alle MPV-tradities uit het verleden en gooit het - net als de nagenoeg identieke concept-car die aan het productiemodel voorafging - over een compleet andere boeg.

Iets meer dan een jaar geleden kwam Renault op de beurs van Frankfurt met de Initiale Paris op de proppen,een studiemodel van de hand van landgenoot Laurens van den Acker. Deze auto gaf een afgemeten voorzet op de nieuwe Espace. En inderdaad, als we die concept-car nu naast het uiteindelijke productiemodel parkeren, kunnen we concluderen dat Renault maar weinig uiterlijke wijzigingen heeft doorgevoerd - even afgezien van typische showcar-elementen als kleine buitenspiegels, een overdaad aan glimmers en 'suicide doors'.

Renault geeft nog weinig concrete informatie over de nieuwe Espace, die niet langer als fullsize-MPV maar (helemaal volgens de heersende mode) als cross-over door het leven gaat. In het persbericht wordt gerept van 'een licht, ruimtelijk, comfortabel en flexibel interieur', inclusief 'zwevende' middenconsole, maar die woorden worden helaas (nog) geen kracht bijgezet door fotomateriaal ervan. Voorlopig moeten we het met deze drie foto's doen.

Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat we meer specs en beeldmateriaal krijgen van de nieuwe Espace, die op de thuisbeurs in Parijs officieel uit de doeken wordt gedaan. Dat zullen we uiteraard zo snel mogelijk aan jullie doorspelen!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (225) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.