Nieuwe Mercedes-Benz C-klasse Estate in beeld!

Grondige evolutie

Spyshots Mercedes-Benz C-klasse Estate
Spyshots Mercedes-Benz C-klasse EstateSpyshots Mercedes-Benz C-klasse EstateSpyshots Mercedes-Benz C-klasse EstateSpyshots Mercedes-Benz C-klasse EstateSpyshots Mercedes-Benz C-klasse EstateSpyshots Mercedes-Benz C-klasse Estate

Er staat een nieuwe generatie C-klasse te trappelen om zijn tanden in de jongste 3-serie van BMW te zetten. Naast een sedan komt er natuurlijk weer een stationversie, en die zien krijgen we hier te zien!

BMW stelde twee jaar geleden de huidige G20-generatie van de 3-serie aan de wereld voor en dat betekent dat die auto een klap jonger is dan zijn grote tegenspeler uit Stuttgart: de Mercedes-Benz C-klasse. De huidige C-klasse werd immers al in 2014 geïntroduceerd en heeft zijn tussentijdse opfrisbeurt al in 2018 ondergaan. Tijd dus voor een nieuwe C-klasse! De sedan is al diverse keren opgedoken en nu is voor het eerst ook de nieuwe C-klasse Estate in testkostuum in het openbaar verschenen.

Op designvlak lijkt de jongste C-klasse niet voor enorme verrassingen te gaan zorgen. De auto wordt overgoten met een designtaal die simpelweg een doorontwikkeling lijkt van het actuele ontwerp, en dat lijkt de 3-serie concurrent geen schade te berokkenen. Helaas hangt de achterzijde van deze C-klasse Estate nog fanatiek in de plakkers en dus is het lastig om uitspraken over de vormgeving te doen. We verwachten dat de achterlichten in ieder geval een stuk platter worden en meer in lijn zijn met die van de E-klasse Estate. Overigens geeft Mercedes-Benz zijn sedans ook plattere en bredere achterlichten dan voorheen, iets dat we al zagen op de vernieuwde E-klasse Limousine. Die lijn wordt dus doorgezet op de C-klasse.

Spyshots Mercedes-Benz C-klasse Estate

Onderhuids komt de C-klasse op een grondig doorontwikkelde versie van het huidige MRA-platform te staan, een modulaire basis die Mercedes-Benz wel vaker voor zijn achterwielaandrijvers gebruikt. De nieuwe C groeit bij zijn generatiewissel ongetwijfeld enkele centimeters in de lengte, onder meer dankzij een langere wielbasis. Dat heeft natuurlijk zijn positieve uitwerking op de interieurruimte. Verwacht echter niet dat de C-klasse Estate een ware pakezel wordt. Voor een werkelijk enorme bagageruimte zul je in dit segment naar een andere fabrikant moeten uitwijken. Later dit jaar verwachten we de eerste officiële beelden van de nieuwe C-klasse.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C 180 Luxury Line (4D/9A)
€ 876
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.