Nieuwe Land Rover Range Rover deint over de 'Ring'

Volgepompt

Land Rover Range Rover spyshots
Land Rover Range Rover spyshotsLand Rover Range Rover spyshotsLand Rover Range Rover spyshotsLand Rover Range Rover spyshotsLand Rover Range Rover spyshots

Het nog verder terugdringen van onder meer de CO2-uitstoot speelt een steeds grotere rol bij het ontwikkelen van een nieuw model, terwijl er aan de andere kant van het spectrum hordes hoogpotigen en balzalen van SUV's bijkomen. Land Rover werkt natuurlijk gewoon aan een nieuwe generatie van de Range Rover en het is die kolos die tijdens testwerk over de Nürburgring-Nordschleife is gejaagd.

De huidige generatie van de Range Rover staat sinds 2012 in de showrooms en dat betekent dat de SUV met een respectabele leeftijd van acht jaar op korte termijn wordt vervangen. Waar de Engelse kolos nog niet eens zo gek lang geleden het rijk nagenoeg alleen had, heeft Land Rovers topmodel anno 2020 een horde concurrenten tegenover zich. Van de BMW X7 tot de Mercedes-Benz GLS en in zekere mate auto's als de Bentley Bentayga: diverse gerenommeerde merken strijden tegenwoordig tegen elkaar om het grootste stukje van de SUV-taart. Niet zo gek dus dat Land Rover alles uit de kast trekt om van de vijfde generatie Range Rover een winnaar te maken.

De Range Rover heeft natuurlijk zijn heritage mee, maar met alleen een indrukwekkende stamboom kom je er niet. Land Rover parkeert zijn top-SUV op een volledig nieuw platform waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van aluminium. Deze Modular Longitudinal Architecture (MLA) gedoopte basis maakt meer dan ooit de plaatsing van grote accupakketten mogelijk en dat betekent dat je wat elektrificatie betreft best wat van de nieuwe generatie Range Rover kunt verwachten. Momenteel is er van het model al een plug-in hybride, maar reken op de komst van nieuwe plug-in versies die een veel langere elektrische adem hebben. Op een volledig elektrische versie hoef je overigens niet te rekenen.

De nieuwe Range Rover, die op een set kakelverse spionageplaten in testkostuum op de Nürburgring-Nordschleife is te zien, lijkt geen grote groeispurt te maken ten opzichte van het huidige model. Reken dus wederom op een auto die zich over een afstand van zo'n 5 meter uitstrekt. Natuurlijk komt er weer een overtreffende trap met verlengde wielbasis om de échte luxepaardjes te kunnen bevredigen. De nieuwe Range Rover profiteert natuurlijk van de laatste stappen die Jaguar Land Rover heeft gezet op het gebied van infotainment, veiligheidssystemen en autonomie. Land Rover maakt deel uit van het UK Autodrive-project en dus is het het, zeker gezien de status van de Range Rover als topmodel, niet ondenkbaar dat Land Rover de SUV volpompt met camera's en sensoren.