Nieuwe Fiat Doblò en E-Doblò

Opgenomen in Stellantis-familie

Fiat Doblo en E-Doblo
Fiat DobloFiat E-DobloFiat E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-DobloFiat Doblo en E-Doblo

Fiat heeft nu ook de Doblò opgenomen in de Stellantis-familie. Fiat Bedrijfswagens stelt een geheel nieuwe generatie Doblò voor en daarvan komt ook een volledig elektrische E-Doblò!

De Doblò die je nu nog in de showrooms van Fiat vindt is behoorlijk op leeftijd geraakt. Het model werd in 2010 op de markt gebracht en stamt nog uit de tijd dat Fiat onderdeel van Fiat Chrysler Automobiles was. De slimme ludospace had in Europa de Opel Combo als technische tweelingbroer, maar die auto werd in 2018 al omgetoverd tot een Opel-variant van de Peugeot Partner/Rifter en Citroën Berlingo. Nu is het de beurt aan de Doblò om op de leest van die twee Franse Stellantis-broertjes te worden geschoeid .

Net als van de Peugeot Partner, Citroën Berlingo en de Toyota ProAce City komt er van de Doblò niet alleen een bedrijfswagenvariant, maar ook een personenautoversie. Nog iets dat de nieuwe Doblò gemeen heeft met zijn broertjes en zusjes: ook van de Doblò komt een volledig elektrische variant. De personenversie komt alleen met een geheel elektrische aandrijflijn, de bedrijfswagen Doblò Van is straks leverbaar met zowel een elektrische aandrijflijn als met verbrandingsmotoren.

Meer keuze? Zeker. De nieuwe Doblò is verkrijgbaar in twee lengtematen en dus in meerdere configuraties. Naast de Doblò Van komt er een Crew Cab en een Combi. De 'korte' Doblò is 4,4 meter lang en heeft een laadvolume van 3,3 kubieke meter. De langere variant is 4,75 meter lang, heeft een wielbasis van 2,97 meter en slokt tot 4,4 kubieke meter op. Fiat geeft de Doblò een relatief eigen gezicht, compleet met een dicht neusje en visueel aan elkaar geknoopte koplampen.

Fiat levert de Doblò Van straks met 100 pk en 130 pk sterke 1.5 dieselmotoren en met een 1.2 benzinemotor die 110 pk op de voorwielen loslaat. De elektrische E-Doblò heeft de bekende 50-kWh accu en 136 pk en 260 Nm sterke elektromotor. Zijn topsnelheid bedraagt 130 km/h. Het elektrisch rijbereik bedraagt 280 kilometer en het accupakket is met een laadvermogen van tot 100 kW weer vol te jagen met stroom.

De jongste Doblò is in korte tijd de tweede nieuwe praktische ruimtereus van Fiat. Onlangs kwam Fiat met een geheel nieuwe Scudo en de personenautovariant daarvan, de Ulysse.

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.