Nieuwe Opel Combo gepresenteerd

Bestelversie volgt Combo Tour

Opel Combo
Opel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel Combo
In februari dit jaar stelde Opel de nieuwe Combo Tour aan de wereld voor. Nu is de nieuwe ludospace er ook als bestelversie.

Waar de vorige generatie Opel Combo in feite een Fiat Doblò was, is deze gloednieuwe generatie op Franse leest geschoeid. Opel maakt tegenwoordig immers deel uit van de PSA Groupe en dat betekent dat de auto net als zijn nieuwe broers Citroën Berlingo en Peugeot Rafter (voorheen Partner) op het modulaire EMP2-platform van dat Franse concern staat. De Combo Tour, de personenversie van de auto, is reeds gepresenteerd en nu komt de bestelversie, simpelweg Combo geheten, de gelederen versterken.

Net als de Combo Tour komt ook de Combo beschikbaar in twee lengtematen. Er is een korte variant met een lengte van 4,40 meter en een lange versie die zich over een afstand van 4,75 meter uitstrekt. Beide versies zijn met twee of drie zitplaatsen te krijgen en ook is er een variant met dubbele cabine beschikbaar. De korte versie heeft een wielbasis van 2,79 meter en heeft een laadruimte met een inhoud van 3,3 tot 3,8 kubieke meter. Objecten met een lengte van maximaal 3,1 meter moet je daarin kunnen meenemen. Wie langer spul wil meenemen, kan opteren voor een Combo met achterdeuren en een dakluik. De 4,75 meter lange variant van de Combo heeft een wielbasis van 2,98 meter en heeft een laadruimte met een inhoud tot 4,4 kubieke meter. Hierin moet je voorwerpen met een lengte tot 3,44 meter mee kunnen zeulen. De laadvloer bevindt zich op 55,7 centimeter van de grond. De laadruimte is tussen de wielkasten breed genoeg voor een Europallet.

Opel rust de Combo uit met een overbeladingsindicator, een systeem dat aangeeft of de auto te zwaar beladen is. Op de optielijst verschijnt onder andere een Permanent Rear View Mirror, een digitale achteruitkijkspiegel. Deze geeft niet alleen een beeld van wat zich achter de auto afspeelt, maar geeft ook het beeld weer dat een tweede camera in de dode hoek rechtsachter ziet. Tevens optioneel is Flank Guard, in feite parkeersensoren die de zijkant van de auto in de gaten houden. Wat infotainment betreft, levert Opel optioneel infotainmentsystemen die kunnen omgaan met zaken als Apple CarPlay en Android Auto.

De nieuwe Combo is vanaf september te bestellen. Prijzen en informatie over de aandrijflijnen volgen in een later stadium.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum