Nieuwe dikke diesels van Mercedes

Nieuwe dikke diesels van Mercedes
Nieuwe dikke diesels van MercedesNieuwe dikke diesels van MercedesNieuwe dikke diesels van MercedesNieuwe dikke diesels van MercedesNieuwe dikke diesels van MercedesNieuwe dikke diesels van Mercedes
Mercedes-Benz staat op de Autosalon van Genève geheel in het teken van de diesel. De SL en SLK onkomen niet aan de dieseldriften van de Duitsers. Ook zijn er nieuwe dieselmodellen voor de CLK cabrio en de M-klasse.

Mercedes-Benz staat op de Autosalon van Genève geheel in het teken van de diesel. De SL en SLK onkomen niet aan de dieseldriften van de Duitsers. Ook zijn er nieuwe dieselmodellen voor de CLK cabrio en de M-klasse.

Mercedes-Benz laat op de Autosalon van Genève de nieuwe CLK 320 CDI en de ML 320 CDI zien. In beide modellen levert de V6 224 pk. In de nieuwe SUV heeft deze nieuwe diesel een maximale trekkracht van 510 Nm. De E- en de C-klasse zijn al eerder met motor aangekondigd. Ook de nieuwe R-klasse zal met deze motor worden geleverd.

De Mercedes-Benz SLK staat in Genève als 320 CDI triturbo. Zoals de naam al doet vermoeden zijn in deze motor 3 turbo's gebruikt. De eerste 2 zijn geplaatst bij de beide cilinderbanken en een grotere derde zit tussen de V-vorm die de cilinders herbergt. Bij lage toeren nemen de 2 kleine turbo's de meeste arbeid voor hun rekening; toch draait de derde turbo ook op een bescheiden manier mee. Wanneer grote prestaties worden gevraagd, worden de rollen omgekeerd. Dan doet alleen de derde turbo zijn werk. Een grotere luchtinlaat, tussenkoeler en uitlaatsysteem zijn eveneens verantwoordelijk voor de hoge prestaties.
De SLK 320 CDI triturbo gaat met deze techniek in 5,3 seconden mee van 0 naar 100 en de topsnelheid bedraagt 250 km/u. Toch bedraagt het gemiddelde verbruikt van de auto volgens Mercedes niet meer dan 7,5 liter per 100 km. De Triturbo heeft een vermogen van 286 pk en een maximaal koppel van 650 Nm.
Omdat de SLK 320 CDI Triturbo zich kan meten met de SLK 554 AMG heeft Mercedes de carrosserie van de dikke diesel op eenzelfde manier aangekleed.

SL 400 CDI
Het klapstuk van Mercedes is de SL 400 CDI. De bekende 4,0-liter V8 diesel is in het vooronder van de sportauto gelepeld. Voor de gelegenheid is de krachtbron voorzien van modernere injectoren, nieuwe turbo's en een nieuw koelsysteem. Het heeft de diesel naar een vermogen gebracht van 315 pk en de krachtbron levert een maximale trekkracht van 730 Nm. Van 0 naar 100 gaat de SL diesel in 5,8 seconden; de topsnelheid is begrensd op 250 km/u.
Zowel de SL als de SLK met dieselmotor zijn nog studiemodellen. Met de motor van de SL 400 CDI zijn wel plannen.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz