Nieuwe concept-car van Renault in beeld

Klaar voor Genève!

Renault concept-car

AutoWeek-lezer Almar Nijssen liep in het Spaanse Barcelona een wel heel bijzondere Renault tegen het lijf. Het futuristisch ogende gevaarte is zeer waarschijnlijk een nieuw studiemodel dat het merk tijdens de Autosalon van Genève in maart dit jaar officieel uit de doeken doet. Almar Nijsen: bijzonder bedankt voor het inzenden van de foto!

Renault weet zijn studiemodellen niet altijd onder de pet te houden tot de geplande onthullingsdatum. Het is de laatste jaren immers meerdere keren voorgekomen dat een nog onbekend studiemodel van het merk opduikt terwijl er promotiemateriaal van de nieuwkomer wordt geschoten. Onder meer lieten de EZ-Ultimo en de EZ-Go zich al voor hun uitgerekende geboortedatum fotograferen en dankzij AutoWeek-lezer Almar Nijssen kunnen we nu wéér een nieuwe showauto van het merk zien.

Het is overduidelijk dat deze scherp getekende concept-car een SUV-achtige is. Reken in elk geval op een zekere vorm van elektrificatie, al zou het ons niets verbazen als er zich een volledig elektrische aandrijflijn onder de koets schuilhoudt. De algehele vorm van het studiemodel doet enigszins denken aan die van de Symbioz Concept, al is deze van onnodig groot lichtmetaal voorziene concept-car veel meer een SUV-achtige. De auto is voorzien van op stokjes geplaatste camera's die als zijspiegels fungeren. Aan de achterzijde lijkt - hoe kan het ook anders - een over de gehele breedte lopende lichtbalk aanwezig, terwijl de voorzijde voorzien lijkt te zijn van een bijzondere lichtpartij met ledtechniek.

Onlangs werd bekend dat Renault dit jaar een elektrische versie van de Twingo op de markt brengt. Daarnaast zou Renault een volledig elektrische cross-over van Kadjar-formaat in de ontwikkelingskamers hebben staan. Wij mikken erop dat de op deze foto zichtbare concept-car als voorbode van die elektrische SUV-achtige dient. We gaan het zien!

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.