Nieuwe compacte elektrische sedan van Mercedes-Benz

Stapje onder elektrische C-klasse

Mercedes-Benz EQA Spyshots
Mercedes-Benz EQA SpyshotsMercedes-Benz EQA SpyshotsMercedes-Benz EQA SpyshotsMercedes-Benz EQA SpyshotsMercedes-Benz EQA SpyshotsMercedes-Benz EQA SpyshotsMercedes-Benz EQA SpyshotsMercedes-Benz EQA SpyshotsMercedes-Benz EQA Spyshots

Mercedes-Benz werkt in hoog tempo aan uitbreiding van zijn elektrische modellengamma. Er zit onder meer een EQE-achtige in het segment van de C-klasse in het vat. Maar ook een stapje lager op de statusladder komt Mercedes-Benz met een elektrische sedan. Die auto - die mogelijk de opvolger wordt van de A-klasse Limousine - is op deze foto's voor het eerst te zien.

Mercedes-Benz gaat met de bezem door zijn modellengamma. De A-klasse en B-klasse verdwijnen op den duur, maar in de 'lagere' segmenten blijft Mercedes-Benz actief. Zo blijven de EQA en EQB gewoon bestaan en het lijkt er sterk op dat de EQA die je momenteel alleen als hatchback kent een sedanversie naast zich krijgt. Volgens de wijze waarop Mercedes-Benz zijn modellen noemt zou die elektrische sedan simpelweg EQA kunnen heten. De meer cross-achtige vijfdeurs EQA zou op zijn beurt omgedoopt kunnen worden in iets als EQA SUV of EQA Cross. De EQA 'sedan' komt een stap onder het elektronische equivalent van de C-klasse te staan. Die hoger gepositioneerde vierdeurs EV gaat waarschijnlijk EQC heten. De huidige EQC maakt naar verwachting plaats voor een model dat EQC SUV heet.

Mercedes-Benz Entry Level Luxury

Medio dit jaar liet Mercedes-Benz al het silhouet zien van wat mogelijk deze nieuwe EQA is.

Terug naar de nieuwe EQA. Net als de huidige generatie EQA komen de nieuwe EQA's niet op een in de basis voor EV's bestemd platform te staan. De toekomstige EQA rust straks, net als de opvolgers van de CLA, GLA en GLB, op de nieuwe MMA-basis, die ook voor hybride aandrijflijnen geschikt is. Reken er op dat deze vierdeurs EQA net als zijn grotere EQE- en EQS-broers een vrij gestrekte, gladde vorm krijgen. Al loopt de sedanklep minder vloeiend over in de rest van de carrosserie. Een echte sedan dus, in tegenstelling tot de EQS die juist een vijfde deur heeft. Daarmee lijkt de EQA 'sedan' zowel een elektrisch equivalent van de CLA als de elektrische opvolger van de A Limousine te worden. We verwachten de compacte elektrische vierdeurs niet voor 2024 op de markt.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 849
 
Alphabet
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 899
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.