Nieuwe BMW M2 Coupé van dichtbij

Gumgenot

Spyshots BMW M2 Coupé
Spyshots BMW M2 CoupéSpyshots BMW M2 CoupéSpyshots BMW M2 CoupéSpyshots BMW M2 CoupéSpyshots BMW M2 CoupéSpyshots BMW M2 CoupéSpyshots BMW M2 CoupéSpyshots BMW M2 CoupéSpyshots BMW M2 CoupéSpyshots BMW M2 CoupéSpyshots BMW M2 CoupéSpyshots BMW M2 Coupé

Je zou door het EV-geweld dat autofabrikanten tegenwoordig op autoland loslaat bijna vergeten dat er ook nog auto's met verbrandingsmotoren bestaan. In die categorie komt BMW dit jaar met een echte klapper: de M2 Coupé. Op een nieuwe set spionagefoto's is die absolute koning van de 2-seriefamilie beter dan ooit te zien.

De BMW 2-serie Coupé is een eigenwijs model binnen de familie van de 2-serie. Waar de 2-serie Gran Coupé en 2-Serie Tourer voorwielaandrijvers zijn, is de nieuwe 2-serie Coupé dankzij een compleet ander en van de 3-serie afkomstig platform doodleuk een achterwielaandrijver. De 2-serie Coupé is er al met relatief bescheiden benzine- en dieselmotoren, maar er bestaat ook een M Performance-knaller met een 374 pk en 500 Nm sterke 3.0 zes-in-lijn. Die M240i xDrive wordt in juli gedegradeerd tot subtopper. Dan ontketent BMW de machtige M2 Coupé die je op deze foto's ziet.

Met de inmiddels niet meer leverbare M2 Coupé en diens derivaten nog vers in het geheugen belooft de nieuwe M2 Coupé een waar huzarenstukje te worden. De vorige M2 Coupé begon zijn bestaan met een 370 pk sterke 3.0 zes-in-lijn. In 2018 lepelde BMW de zes-in-lijn uit de vorige generatie M3 en M4 in de Competition, een extra harde en lichtere versie van de M2 Coupé die zijn eigenaar trakteerde op 411 pk en 550 Nm. Dat het nog een tandje heftiger kon, bewees BMW met de M2 CS, die de krachtcentrale van de M4 Competition kreeg en daarmee over maar liefst 450 pk beschikte.

De nieuwe M2 Coupé levert in 'basistrim' waarschijnlijk zo'n 410 tot 450 pk. De actuele M3 en M4 hebben 480 pk en stampen als Competition maar liefst 510 pk naar het asfalt, maar die vermogens lijken wat aan de heftige kant voor de non-Competition en CS-versies van de M2 Coupé. De nieuwe BMW M2 Coupé beleeft zijn publieksdebuut in juli tijdens het Goodwood Festival of Speed. Overigens heeft BMW meer M-nieuws in het vat zitten. Zo komt dit jaar voor het eerst een M3 Touring.

PRIVATE LEASE BMW 2-serie

Alphabet
BMW 218i Gran Coupé Business Edition (4D/7A)
€ 799
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.