Nieuwe BMW 2-serie Coupé komt in juli

Debuut tijdens Goodwood Festival of Speed

BMW 2-serie Coupé
BMW 2-serie CoupéBMW 2-serie CoupéBMW 2-serie CoupéBMW 2-serie CoupéBMW 2-serie Coupé

BMW's nieuwe 2-serie Coupé staat achter de schermen te trappelen om zich aan de wereld te tonen. Nu is bekend dat de achterwielaandrijver zijn publieksdebuut beleeft tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Het Engelse landgoed Goodwood staat dit jaar weer in het teken van het Festival of Speed, een autofestijn waar BMW op 8 juli de nieuwe 2-serie Coupé presenteert. Dat meldt de organisatie van het Goodwood Festival of Speed. De auto wordt om 09:00 's morgens aan het publiek getoond om 40 minuten later al over de Goodwood Hill te worden gejaagd.

De nieuwe 2-serie Coupé heeft op technisch vlak weinig gemeen met de rest van de modelreeks. De gewone 2-serie  is een voorwielaandrijver en ook bij de op stapel staande nieuwe 2-serie Tourer brengen de voorwielen het vermogen op de weg. Bij de 2-serie Coupé ligt dat anders, die wordt net als het uitgaande model namelijk een achterwielaandrijver. Waarschijnlijk parkeert BMW 'm op een ingekorte versie van het platform dat het onder meer onder de 3- en 4-serie monteert.

Uiteraard komt de nieuwe 2-serie Coupé op de markt met geblazen viercilinders. De reeds bevestigde 374 pk en 500 Nm sterke 3.0 zes-in-lijn die ook in de M340i xDrive voor de voortstuwing zorgt zal tot de komst van een échte M2 voor de meeste pret zorgen. Hij heeft een ideale gewichtsverdeling van 50:50 en moet tot 12 procent stijver zijn dan het actuele model. Wie rilt bij de gedachte aan een 2-serie Coupé met de grote nierengrille zoals we die kennen van de 4-serie, kan rustig blijven ademhalen. Hij lijkt namelijk een relatief bescheiden, platte versie van die luchtroosters te krijgen. De handgrepen van de portieren zijn net als die van de i4 in de deuren verzonken. De eerste exemplaren rollen deze zomer nog van de band.

PRIVATE LEASE BMW 2-serie

Alphabet
BMW 218i Gran Coupé Business Edition (4D/7A)
€ 799
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.