Nieuwe BMW 3-serie Touring verkent de 'Ring

Sportief sjouwen

BMW 3-serie Touring Spyshots
BMW 3-serie Touring SpyshotsBMW 3-serie Touring SpyshotsBMW 3-serie Touring SpyshotsBMW 3-serie Touring SpyshotsBMW 3-serie Touring Spyshots
Het mag geen verrassing heten dat BMW op korte termijn het doek trekt van de nieuwe 3-serie. Nu is deze 3-serie Touring op de 'Ring gesnapt.

Onlangs liet BMW de nieuwe 3-serie los op de Nürburgring, waarvan het merk zelf een set foto's verstuurde. Nu zijn er ook foto's opgedoken van de nieuwe 3-serie Touring die hetzelfde ruim 20 kilometer lange circuit reed.

De 3-serie Touring profiteert ongetwijfeld van dezelfde noviteiten als zijn sedanbroertje. BMW liet al weten dat het nu op het CLAR-platform geplaatste model een lager zwaartepunt krijgt, tot 55 kilo afslankt ten opzichte van het huidige model, stijver dan ooit is én dankzij nieuwe ophanging zowel comfortabeler als sportiever moet zijn. De spoorbreedte is door meer negatief camber toegenomen, iets wat voor onder andere meer grip in de bochten moet zorgen. Op de motorenlijst verschijnt wederom een brede selectie aan vier- en zescilinders. BMW liet zelfs al weten zijn sterkste viercilinder ooit in de auto te lepelen, een krachtbron die dus sterker is dan de 258 pk en 400 Nm sterke vierpitter uit onder meer de 630i GT.

De huidige 3-serie stamt uit 2011 en daarmee is het model niet bepaald stokoud te noemen. Ingepakte testexemplaren van de nieuwe dreier duiken overigens al sinds 2016 op. De onthulling laat niet meer lang op zich wachten.

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum