Nederlandse details facelift Mazda 6 en CX-5

Mazda CX-5 facelift
Mazda heeft zowel de 6 als CX-5 voorzichtig gefacelift. Vandaag hebben we meer informatie over de Nederlandse versies.

De vernieuwde Mazda 6 en CX-5 worden beide voorzien van Mazda's nieuwe Adaptive Led- koplampen. Deze autonoom werkende units bestaan uit vier onafhankelijk regelbare led-blokken, die tegemoetkomend verkeer ontzien. Het grootlicht kun je dus veilig aan laten, de Mazda schakelt zelf een deel van de bundel uit.

Er is meer nieuws te melden op het gebied van veiligheid. Zowel de 6 als CX-5 krijgen de beschikking over Blind Spot Monitoring en het Rear Vehicle Monitoring-systeem wordt uitgebreid met Rear Cross Traffic Alert, een systeem dat bij het achteruitrijden waarschuwt voor van links en rechts naderende objecten. Lane Keep Assist is voortaan aanwezig als deel van het al bekende Lane Departure Warning. Ook Driver Attention Alert is nieuw, hetzelfde geldt voor Smart City Brake Support dat zowel vooruit als achteruit werkt.

De CX-5 krijgt verder de beschikking over Smart Brake Support en Mazda Radar Cruise Control, bekende zaken die al aanwezig waren op de 6. De CX-5 is voortaan ook te bestellen met 192 pk sterke 2,5-liter Sky Activ-G-krachtbron met i-Eloop, een regeneratief remsysteem. De benzineversies zijn sinds de subtiele facelift ook leverbaar met automaat en voorwielaandrijving. Voorheen waren de versies met automaat alleen in combinatie met AWD leverbaar.

Per 2015 zijn zowel de Mazda 6 Sedan als Sportbreak in drie zakelijke Skylease-uitvoeringen te krijgen. In alle gevallen ligt de 2,2-liter Sky Activ-D 150-dieselmotor onder de kap, die goed is voor 20 procent bijtelling. De vanafprijs van de Skylease-uitvoering bedraagt 33.490 euro. De Sportbreak mag in dat geval vanaf 34.490 mee naar huis.

Op de prijzen van de CX-5 en de overige prijskaartjes van de 6, moeten we nog even wachten.

PRIVATE LEASE Mazda

Mazda
Mazda 2 SkyActiv-G 90 Sportive (5D/6H)
€ 375
 
Mazda
Mazda MX-30 Prime-Line (5D/CVT)
€ 455
 
Mazda
Mazda CX-30 e-SkyActiv-X 186 2WD (5D/6H)
€ 503
 
Mazda
Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 Homura (5D/6A)
€ 629
 
Mazda
Mazda MX-5 SkyActiv-G 132 (2D/6H)
€ 639
 
Mazda
Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 (5D/6H)
€ 739
 
Mazda
Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Prime-Line (5D/8A)
€ 759
 

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.